ZAKAJ YOUTUBE?

by Vidimvas

Oh, I love YouTube.

Internet je itak zakon, ampak YT community pa še bolj. V kolikor še nimate accounta oz. uporabniškega imena, predlagam, da si ga čimprej uredite, da potem lahko zasledujete (subscribate … ne vem kako naj se to ordentlich prevede v slovenščino) posamezne kanale oz. YouTube partnerje. Sama sem subscribana na več kot 20 ljudi in tako imam na svoji YouTube strani vsak dan nov video. In bi rada to zadevo delila z vami, vsaj nekaj res dobrih jutjuberjev:

1. The Vlogbrothers. Sta brata John in Hank Green, eden je pisatelj, drugi je naravoslovni geek. Leta 2007 sta za leto dni komunicirala samo preko YT videov in iz tega je nastal svet Nerdfightersov, communityja sestavljenega iz ljudi, ki so sestavljeni iz awsome. Oba imata še druge kanale, eden je za gamerje, drugi je za naravoslovce in še enden (ki začne delovati konec januarja) za zgodovinarje in humaniste. Vsako leto imata humanitarni projekt Project4Awsome, ko prevzameta YouTube in zbirata denar. Poleg tega organizirata edino YouTube konvencijo, Vidcon. John Green piše res dobre knjige, Hank Green pa ima založbo DFTBA (Don’t forget to be awsome), ki je namenjena izključno YouTube ustvarjalcem.

2. Ray William Johnson. Je najbolj subscriban jutjuber ever spljoh. Ima show =3, v katerem dvakrat na teden pregleda najbolj smešne in najbolj gledane videe tedna in jih komentira. Tip je enostavno smešen. Splača se pogeldati njegove druge kanale, še posebej tistega, z risankami, saj je precej dober animator. Avtor trola.

3. Charlieissocoollike. Je Charlie McDonnallin je najbolj subscriban angleški jutjuber, originalno iz Bristola in poleg tega, da je mlad fleten tip, ki fletno govori angleško, je še neverjetno smešen. Veliko pove dejstvo, da njegovo odjavno špico govori Stephen Fry.

4. Nigahiga. His name is Ryan Higa, he is Japanese-American and just fucking hilarious.

5. Shane Dawson. Nor, enostavno nor, znan po Shananay, Aunt Hilda in Paris Hilton … smešen, splača se gledati njegov tretji channel, kjer snema daily vloge.

6. Smosh. Sta Ian Hecox in Anthony Padilla, delata skeče in sta norca. Znana po Pokemone pesmi in shut-up na začetkih videov. Tudi če ne veste kdo je Zelda, imata en res dober komad na to temo.

Nekaj jih moram še omeniti, ker jih je tako veliko dobrih: KassemGtwo (the worst show on the internet), Spriket24 oz. Karen Alloy (one fucked up chick), Nerimon oz. Alex Day (Charlies best friend)… Skupna lastnost vse teh je, da so nori in smešni in velikokrat zelo iskreni. Malo je žensk, to je edino, kar mi gre na žice pri Youtubeu, ker večinoma delajo stvari, ki me ne zanimajo: make up tutorials, iJusitne dela tehniko in je največji Apple fan ever, ostale so pa vse zelo cute, pink in girly, kar mi ne odgovarja ravno najbolj.

Omenila bom še enega NickFromFullhamAgain … to je Anglež, ki se leta in leta že toži z BBC in YouTubeom, saj mu vedno znova ukinejo kanal. Zaradi tega, ker uploada QI, Mock the week, Never mind the Buzzcocks … in vedno znova zgine, ampak se vedno znova pojavi.

To je že spet predolg povst, ampak se mi zdi pomembno, da poznate te ljudi. Drugače pa je sobota, kar pomeni, da je highlight mojega dne pranje perila. God, fuck my life.

Advertisements