ZAKAJ SLAVA?

by Vidimvas

Vsi, ki ste prišli iz mojega fejsbuka, sex really does sell, right?

Okej, tole bo povst o slavi in zakaj smo tako obsedeni z njo. Povst je nastajal nekaj dni in je sestavljen iz nekaj reakcij na nekaj novic.

Moj guilty pleasure (ne edini) je gledanje vip novičk na nemški televiziji. Sorry.

1. Ravno gledam eno trashy oddajo o tem, kako naj bi šla Heidi Clum in Seal narazen. Whatever, boo fucking hoo. Kar pa me vedno znova razpizdi je sledeče. “Razlog”, zakaj naj bi se ločila je seveda dejstvo, da je ona mednarodni mutlimilijonski imperij in da on s tem ne more živeti. Ergo, ločujeta se, ker je ona uspešna poslovna ženska. Ali pa zato, ker je on kolerik in se ga ona boji. Ergo, ločujeta se zato, ker je on moški  moški in ona ženska ženska. Stereotipi. Šovinizem.

2. Nato poročanje o tem, da gresta Johnny Depp in Vanesa Paradi narazen (Struna!). Ker gledam nemško televizijo, poročajo, da gresta narazen po 14 letih “divjega zakona”, kar pomeni življenja na koruzi, da ga je Vanesa nehala čakati, da jo bo poročil in da jo je potem on prevaral. Ergo, narazn gresta, ker se on ni hotel poročiti. Ali pa zato, ker jo je on prevaral. Stereotipi. Švinizem.

Kaj smo se naučili? Da se ne smemo nič naučiti iz teh poročil. Pa vseeno imamo vsi skrito željo, da bi bili slavni. Da bi kaj pomenili in spremenili. Da bi bili lepi, tudi če nismo. Da bi imeli denar, čeprav ne osrečuje.

Sholivudizirajmo se vsi in bodimo vsi slavni. Saj nam res vsem sije sonce iz riti … še posebej nam, ki pišemo na internetu, a ne?

Športni dan, juhu!

Advertisements