CONFUSED

by Vidimvas

Ker je iks-fajlov 9 sezon in ker delam in ker imam življenje in ker imam doktorat, bo trajalo kar nekaj časa, da vse to pregledam. Trenutno sem pri četrti sezoni, zadeve so se izboljšale. Production value je šel gor, mobilniki so že tako majhni, da že zgleda semi moderno, igra je tudi okejšnja. In danes sem srečala prvo epizodo, ki je hotela poleg “I wanna believe”, “The truth in out there” in “There is a secret government running the actual government” sporočiti še “We have a big illegal migration problem and nobody cares”.

Pa s se tega lotili tako stereotipno, da niso baš pripomogli k temu, da bi se kdo zamisll in kaj naredil. Govorim o Mehičanih in seveda La Chupacabra in o tem, kako so ti ljudje očitno res nagnjeni k patetičnosti, veri in vraževerju. Mehičani, ki so bili prikazani notri so bili Maria, ki je bila tako Esmeraldasta, da ji ni bilo potrebno biti slepa, mnogo tipov, ki so stali na ulici in po South Parkovsko govorili samo “Trabajo. Trabajo.” in potem seveda veliko ljudbosumja, velikih solz in prekrižavanja. Na koncu itak v iks-fajlih nikoli ni nič jasno, ampak Mulder zaključi “Nobody cares.” In kader dveh rahlo mutiranih Mehičanov, ki sta se okužila z bojda vanzemalskimi glivami, zaradi katerih sta sama rahlo mutirala v vanzemalsko izgledajoča se Mehičana, ki poskušata iti nazaj v Mehiko. Da seveda ne bosta okužila blaženih ZDA, kjer vse cveti in je vse iz zlata. Da ne govorim o tem, da so bili Mehičani locirani na približno takih lokacijah, kot jih poznamo mi od Romov. Kolibe, koze in prašiči, blato in seveda sredi tega potem lepe brhke mlade varuške-to-be Marie.

I mean, I was confused. Kaj so hoteli s tem povedati? Poglejte, kako so bogi, ampak dejansko so tudi vse tisto, kar si mi mislimo o njih in potemtakem se nam ni potrebno ukvarjati z njimi. In itak gredo sami nazaj domov, ko ugotovijo, da so bolani in ogrožajo zdravje velikega ameriškega naroda. Confused.

Also, I showered my 80 year old plant today. I looks happy.

Advertisements