ALICA V VERIGAH

by Vidimvas

Alice in Chains so mogoče najbolj mainstreamovsko nepoznan grandž bend … ever. Mislim, od grandža itak poznamo samo Nirvano, tisti  malo bolj zagriženi Pear Jam in Soundgarden, ampak obstaja še en kup boljših bendov. Eden izmed njih so absolutno Alice in chains.

What I love about Alice in Chains, poleg tega, da jih poznam zaradi Christoossa, je kombinacija Layna Stalyeja in Jerrya Cantrella. Oba namreč pojeta, Jerry pa še malo igra na lead guitar. Layne je mnogokrat boljši od Kurta, I am sorry, but not sorry. Kako dober najbolj izpriča njihov MTV Uplugged, ki vam ga dajem kar v celoti:

Mene pri Alice in Chains najbolj zjebe prav Layne. Seveda je umrl prekmalu, seveda je umrl zaradi O.D.ja… kar je žalostno je, da ga nekako noben 2 tedna ni našel. In najbolj me to zjebe prav pri MTV Unplugged koncertu, ker ga toliko fanov obožuje, they just love him. Simply love him in to na tem koncertu prav občutim. Občutim pa tudi to, kako je on zadet in kako se mu vidi, da ne more več. Pa je med koncertom in njegovo smrtjo preteklo še 7 zanj zelo trpečih let. I always think of the love we have for our idols and that we can never really let them now, how happy they make us. They touch us, we seldom can touch them. If they can save us, if their music can save us, why can’t we save them?

Alici so si vmes našli novega pevca, bless William DuVall, in vesele grundžajo naprej. In to zelo dobro in uspešno.

Itak vam ne morem dopovedat, kako je to fucking briljanten bend, zato pač poslušajte:

Advertisements